Vedno je v modi

Vedno je v modi

Steklo je nadvse priljubljen material, ki ga mnogi arhitekti in oblikovalci radi uporabljajo pri svojem ustvarjanju. Odlikujejo ga izjemna lepota, transparentnost in prilagodljivost, ki obenem nudi številne možnosti, ko gre za opremljanje vašega doma.

Steklo je, zahvaljujoč modernim tehnološkim obdelavam, izjemno varen in čvrst material. Uporablja se ga tako za izgradnjo steklenih sten, stopnišč, ograj in drugih dekorativnih predmetov, kot tudi za izdelavo oblog za kuhinjske stene in določene kose pohištva.

Odlikuje ga transparentnost in nevtralnost

Zaradi svoje nevtralne narave in transparentnosti predmete in dekorative, izdelane iz stekla, zlahka najdemo v vsakem domu, saj jih je mogoče povezati s prav vsakim stilom. Stekleno pohištvo lahko v vašem domu prevladuje, lahko pa gre za povsem nevsiljive elemente, ki sam prostor dopolnejo in lepo popestrijo, saj se lepo kombinirajo z drugimi materiali, še posebej z lesom in kovinami. Prav zaradi številnih možnosti, ki jih ponuja, je steklo tako zelo poseben in priljubljen material.

Čiščenje je nadvse preprosto

Čiščenje steklenih površin je povsem enostavno. Res je, da se ga pogosto neprimerno lotimo in nam zato povzroča kar nekaj slabe volje, sicer pa je vzdrževanje steklenih elementov povsem enostavno. Dovolj je že, da imate pri roki 'čudežno' krpo, ki ste jo predhodno zmočili z vodo. 'Čudežna' krpa, v resnici gre za mikrokrpo, je čudežna predvsem zato, ker obriše vse nečistoče in prah s steklenih površin ne da bi pri tem pustila kakršnekoli sledi. Uporaba močnih čistilnih sredstev je povsem odveč. Najenostavneje steklo očistimo z vodo in pravilno izbrano mikrokrpo. Pri večji umazaniji lahko uporabite tudi blaga alkalna čistila.

Steklo prostor optično poveča

Zaradi napačne predstave, kako zelo zahtevno je čiščenje steklenih površin, se še vedno veliko ljudi ne odloča za tovrstno pohištvo. A ko spoznajo, kako preprosto je v resnici njegovo vzdrževanje, so navdušeni nad triki, ki jih je s pomočjo stekla z lahkoto dosežejo. Predvsem majhne in prenatrpane prostore lahko s pomočjo ogledal optično povečate in na ta način dosežete, da bo sam prostor lažje 'zadihal'. Posebno atmosfero pa lahko s pomočjo steklenih elementov in pravilne razsvetljave pričarate tudi v svoji spalnici ali dnevni sobi.

Avtor originalnega članka : Dominvrst.si  /  Avtor fotografij: Pinterest